Uzņēmums RGJ un tā darbības niša

rgj.lv dūmvadi, krāsnisBūsiet pārsteigti par to, cik Latvijā ir daudz ģimenes uzņēmumu, kuri ražo ļoti daudz un dažāda veida preces un arī pakalpojumus, kas augsti kotējas ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas tirgos. Viens no šādiem uzņēmumiem ir RGJ, kas tirgū piedāvā dažāda veida, nerūsējoša tērauda skursteņus. Uzņēmums savu darbību sāka no divu cilvēku sastāva, kas savu piedāvājumu veidoja piemājas saimniecībā un nu ir izaudzis līdz 14 cilvēku lielai darbinieku komandai, kas ražo preces ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas tirgum, un, kas nav ne mazāk svarīgi, tieši RGJ ražotos dūmvadus ir novērtējuši Vācijas klienti, kas ir vieni no prasīgākajiem un sīkumainākajiem klientiem visā pasaulē.

SMĒĶĒŠANAS NĀKOTNE

SMĒĶĒŠANAS NĀKOTNE

Maz ir tādu inovāciju centru, kas pārspēj apvi­du ap Ženēvas ezeru Šveicē, izņemot teritori­ju 50 kilomet­ru rādiusā ap Deiva Pakarda veco garāžu. Tieši šeit farmaceits Henrijs Nestle pilnveido­ja piena, miltu un cukura maisījumu, kas radīja pasaules lielāko pārtikas konglomerātu; te tika radīts pasau­lē pirmais kvarca rokaspulkstenis un Tims Bernerss-Lī izgudroja internetu.

Paplašinot šo apvidu par vēl kādas stundas braucienu, jūs atradīsiet at­klājumu epicentru – no relativitātes teorijas līdz LSD. Mēs nonākam Noičatelas ezera krastā, kur var redzēt simtiem zināt­nieku un tehniķu, ko nolīguši tādi far­mācijas milži kā Novartis un Roche. Viņi rosās 150 miljonu dolāru vērta stikla kuba iekšienē, kuru viegli varē­tu noturēt par Google Eiropas galve­no biroju. Pētnieki sēž centrālajā ēkā, savukārt sānu ēkās robotikas mašī­nas ražo produkta – drošākas cigare­tes – paraugus, kam varētu būt lielākā ietekme uz cilvēku veselību kopš an­tibiotiku ieviešanas.

Senais un prominentais VACHERON CONSTANTIN

VACHERON CONSTANTIN pulksteņi

VACHERON CONSTANTIN ir slavens Šveices pulksteņu zīmols, kura galvenās „mītnes” jeb ražotņu pilsētas ir Valleede Joux un Ženēva. Slavenās kompānijas dibinātājs ir Žans Marks Vačerons ( Jean – Marc Vacheron), kurš to dibināja jau tālajā 1755. gadā. Šī ir viena no senākajām pulksteņu kompānijām pasaulē. Ne velti šīs kompānijas pulksteņa īpašnieks ir bijis pats Napoleons Bonaparts. Kompānija pazīstama arī ar to, ka bija pirmā pasaulē, kura pulksteņu industrijā ieviesa terminu „kalibrs”.

Saulesbrilles internetā.

saulesbrilles 2Cilvēks pēc dabas ir slinka būtne, jo par visu vairāk, patīk nedarīt neko un vēl, ja no tā ir iespējams gūt kādu labumu, tad var teikt, ka plāns ir izdevies un diena ir beigusies ideāli. Tik pat ļoti cik dažkārt paslinkot, cilvēkiem patīk jaunas lietas un iepirkšanās kopumā. Labi, varbūt tas vairāk attiecināms uz daiļo dzimumu, taču nenoliegsim, ka arī vīrieši mēdz būt naski maciņu virinātāji, jo ir vēlēšanās savā īpašumā iegūt ko jaunu.