Skapis guļamistabai

Guļamistabas skapis

Guļamistaba ir viena no mīļākajām telpām mājoklī – vismaz man noteikti. Tā ir sava saliņa miera un atpūtas, kas īsti nekur citur nav atrodama. Nekur nav tik ērti un tik salds miegs kā savā gultā. Un lai gan gulta, protams, guļamistabā ir būtiskākā mēbele, arī bez citām mēbelēm guļamistabā neiztikt, kas ir tikpat funkcionāli svarīgas. Piemēram – skapis.

Kolektīvā iepirkšanās

gudriem.lv logoSavācas vairākas draudzenes kādā jaukā rudens brīvā pēcpusdienā, bruņojušās ar rokassomiņām, jautri čalojot un savā starpā daloties ar padomiem, idejām un dzīves sīkumiem, dodas uz kādu no tuvākajiem lielveikaliem (vai uz veselu rindu dažādiem citiem veikaliem) kārtīgā šopinga tūrē. Pavisam godīgi un bez izlikšanās – tieši šāda aina tika uzburta manā iztēlē, kad pirmo reizi dzirdēju terminu – kolektīvā iepirkšanās. Var jau būt, ka esmu stereotipisks un vesels bariņš dāmu tagad krietni vien uz mani apvainosies par šādu aprobežotu domāšanu, bet tā nu tas ir. Un gribas jau domāt, ka sievietēm šāda iepirkšanās pat sagādā prieku – gan iespēja pasocializēties savā starpā, gan nopirkt kādu jaunu sīkumu saimniecībai vai savam priekam un skaistumam.

Igauņu smaiļotāji pārņem Eiropu

Divi brāļi no Igaunijas cenšas izveidot lielāko airēšanas sporta uzņēmumu Eiropā. Kā? Vispirms pievēršoties biznesam, pēc tam airēšanai.

smaiļošanaBrāļi Janeks un Mareks Pohlas 2007. gada vasarā nolēma uzsākt smailīšu modeļu vecmodīgu izplatīšanu, atsakoties no starpniekiem un piegādājot laivas tieši mazumtirgotājiem visā Eiropā. Viņu bizness varēja ātri bankrotēt, tomēr brāļi izveidoja Eiropā ievērojamāko smailīšu uzņēmumu ar gada apgrozījumu vairāk nekā desmit miljoni eiro.

Loģistika un ar to saistītā darbība.

Sonora.lv - logistikaDaudzi ir dzirdējuši par jēdzienu „loģistika”, bet tādu īstu izskaidrojumu tam, kas tas ir un ko tā dara, nemaz tik daudzi nezinās. Varam pastāstīt – loģistika ir darbību kopums, kas pēc iespējas finansiāli izdevīgāk, ērtāk un kvalitatīvāk, palīdz ražošanas gala produktam no ražošanas sākuma tikt līdz patērētājam. Tā vien šķiet, ka tas nekas nav – ražo patēriņa preci un aizsūti pārdevējam, taču tik vienkārši tas nemaz nav iespējams. Loģistika sevī ietver saistītus procesus, tajā skaitā kravu pārvadājumus, transporta pakalpojumus, konteineru pārvadājumus, noliktavas pakalpojumus un līdzīgi organizētus notikumus. Loģistikas speciālists ir cilvēks, kurš pārzina visus šos procesus un izveido ražotajam produktam atbilstošu ceļu pie patērētāja. Mūsdienu ekonomiskajos apstākļos veiksmīgi realizēta loģistika var nodrošināt progresīvu biznesa attīstību kā arī lielisku konkurenci tirgū. Mūsu laikos tā ietver gandrīz visas sfēras, kas iesaistītas produkta ražošanā, ne tikai preces izveidē, transportēšanā un uzglabāšanā.