Pāris ieteikumi cilvēkiem, kas vēlas apdrošināt dzīvokli

dzivokla apdrosinasanaVienalga, vai dzīvojam lielā privātmājā, vai nelielā vienistabas dzīvoklītī, zinām, ka mājokļa drošība ir svarīga jebkurā gadījumā. Katru dienu vēlamies būt pārliecināti, ka pēc darba mums būs vieta, kur atgriezties, savukārt svētku reizēs mājās varēsim sapulcināt savus draugus un radus. Šo iemeslu dēļ, par savu mājokli ir jāparūpējas, jo dzīve tomēr ir pilna negaidītu pārsteigumu, turklāt ne vienmēr tie ir patīkami. Lai vai kā, apdrošināšana sniedz papildu drošības sajūtu. Kas jāņem vērā tad, ja esam nolēmuši iegādāties, piemēram, dzīvokļa apdrošināšanu?

Batuts – Atrakcija tavas mājas pagalmā

batutsInteresantas un jautras brīvā laika pavadīšanas iespējas ir ārkārtīgi plašas, tomēr tad, kad apsēžamies un sākam domāt, ko īsti lai tādu sadara nedēļas nogalē – tā lai jautri būtu visai ģimenei, nebūtu jāizdod pārāk lielas naudas summas (ko ne vienmēr varam arī atļauties), jāapjauš, ka nemaz tik vienkārši brīvā laika aktivitātes izmāt nav. Brīvā laika pavadīšanas iespējas ir gana plašs jēdziens. Kādam gribas mierīgāku atpūtu, citam patiks plašāka mēroga aktivitātes. Var doties izbraucienā ar velosipēdiem, izbraukt ar auto ārpus pilsētas, apmeklēt kādu pilsētu vai atpūtas vietu, kur iepriekš nav būts, vai tieši pretēji, būts un palicis labā atmiņā.

Pirmais solis ceļā uz sapņu motociklu – nokārtota A1 kategorija

nokārtota A1 kategorijaMotocikliem jau izsenis piemitis kas vienreizējs. Lai gan daži varētu domāt, ka pārvietoties ar motociklu nav tik ērti, droši utt., bet ir skaidri redzams, ka motociklistiem pašiem tas nerūp – viņi izbauda mirkli un nemaz neizskatās, ka justos kā apdalīti! Ne vienam vien ir sapnis izrauties no automobiļa, uzkāpt dzelzs rumaka mugurā un traukties tālēs… Tomēr pirms tam jāveic praktiski sagatavošanās darbi un jāaiziet zināmi pārbaudījumi!

Šim rakstam mani iedvesmoja viena no tuvākajām draudzenēm. Jau kopš vidusskolas viņa zināja, ka kādu dienu iegūs tiesības un apceļos Latviju ar motociklu. Par šausmām mātei, kā izrādījās, to vēlējās arī viņas vecākā māsa. Divas smalkas latvju daiļavas jaudīgu un spēcīgu spēkratu mugurā… Arī es par to nobālēju – jo tas ir transportlīdzeklis, ar kuru pati nekad neizvēlētos pārvietoties. Tomēr apbrīnoju sievietes, kuras izjūt tā valdzinājumu un nebaidās no šī trauksmainā, brīvi plandošo matu brauciena. To uzdrīkstēties var tikai ļoti drosmīgas sievietes.

Šajā rakstā vairāk vēlos pastāstīt par to, kā manai draudzenei veicās ar tiesību iegūšanas procesu, par izaicinājumiem un viņas pieredzi. Arī citiem, kas vēlas iegūt motocikla tiesības, šāds pieredzes stāsts varētu kļūt par iedvesmas avotu un mudinājumu neatmest sapnim ar roku. Viss, ar ko jāsāk, ir stipra vēlēšanās un neatlaidība. Lai pēc iespējas veiksmīgāk ieceri realizētu, svarīgi izvēlēties arī pretimnākošu motoskolu, kuras mācību modelis palīdz pēc iespējas veiksmīgāk apgūt motocikla vadīšanas prasmes.