Atmiņas vai pierādījums?

videoreģistrators ar GPSMūsdienu cilvēks mēdz fiksēt dažādus savas dzīves notikumus un publiskot tos sociālajos tīklos – ballītes, jubilejas, ceļojumus, draugu satikšanās. Mums patīk saglabāt dažādus notikumus, noķertus attēlos un glabāt datora cietajā diskā, lai laiku pa laikam palūkotos uz šīm atmiņām! Tad kāpēc gan saglabāt un dokumentēt dažādas atmiņas un mirkļus, bet necenties dokumentēt tos brīžus, kas patiešām varētu būt noderīgi, ja tie atrodas fotogrāfijā vai videoierakstā? Jā, domāts – videoreģistrators. Maza, teju pamanāma ierīcīte pie auto priekšējā stikla, kas fiksē notikumus uz ceļa, kad pārvietojamies ar savu auto! Un ne jau tāpēc vien šis ierasts ir vērtīgs, lai redzētu ceļu un skatus (vismaz uz priekšu), kur esam devušies, bet gan tāpēc, lai situācijās, kad atgadās avārija, varam izmantot videoreģistratora iefilmēto materiālu kā vizuālu pierādījumu tam, kas īsti notika uz ceļa. Kaut vai tāpēc, lai bez problēmām uzrakstītu saskaņoto paziņojumu – videoreģistrators spēs lieliski palīdzēt arī šajā jomā. Un tad – kur vēl visi “jautrie” interneta video ar dažādām kuriozām situācijām uz ceļa, kas atgadījušās priekšā braucošajiem šoferiem, ko izdevies “noķert” videoreģistratora kamerai?

Mazuļa pirmais konstruktors – Lego DUPLO

lego duploIkviena jaunā māmiņa vai tētis zina, ka mazuļa ienākšana pasaulē ir īpašs brīdis. Bērniņš visu apgūst pirmo reizi, iepazīst apkārtējo vidi, mācās runāt, saprast, atcerēties. Viena no spilgtākajām emocijām, kas izpaužas bērna uzvedībā pirmajos dzīves gados, ir jaunatklājēja gars. Viņš ir gatavs apskatīt, aptaustīt un pat pagaršot visu, kas apkārt atrodas. Tieši šī iemesla dēļ vecākiem nepieciešams parūpēties par to, lai pasaules iepazīšana noritētu pēc iespējas drošāk. Viens no veidiem, kā to izdarīt – iegādājoties atbilstošas rotaļlietas. Šoreiz nedaudz tuvāk aplūkosim pasaulē labi pazīstamo Lego DUPLO.

Nelielai telpai – nelielas ierīces

mazie ledusskapjiNe vienmēr mums ir pieejamas tāda plašuma telpas, kā visvairāk gribētos. Un ne vienmēr arī vajag liela izmēra ierīces, lai ikdienas vajadzībām būtu pietiekami. Lielie ledusskapji, kas aizņem daudz vietas un ir ļoti ietilpīgi nav vajadzīgi visiem. Ja mājoklī dzīvo tikai viens cilvēks, kas ledusskapī lielākoties glabā vien nelielu pārtikas produktu skaitu, nav nekādas jēgas iegādāties milzīgu 200 litru ietilpības ledusskapi. Mierīgi iespējams iztikt ar mazu ledusskapi, kas ietaupīs gan vietu virtuvē, gan sniegs citas labas priekšrocības.

Ceļošana ar Compensa apdrošināšanas polisi – lielākam sirdsmieram

compensa ceļojumu apdrosināšanaPirms dodamies ceļojumā, vienmēr ir labi padomāt arī par neparedzētām situācijām un savu drošību – tas nozīmē, ielikt ceļasomā ne tikai pirmās palīdzības aptieciņu un citas nepieciešamās lietas, bet arīdzan ceļojumu apdrošināšanas polisi. Tā būs vērtīga dažādās neparedzētās situācijās ceļojuma laikā, kas lieti noderēs.

Compensa apdrošināšanas kompānija ir viena no tām Latvijā, kas piedāvā saviem klientiem arī ceļojumu apdrošināšanas polises, piedāvājot plašu sedzamo risku klāstu – iespējas atrisināt dažādas nepatīkamas situācijas ceļojuma laikā vienkāršāk, ērtāk un arī maciņam izdevīgāk. Ceļojumu apdrošināšanas polise izmaksās daudz lētāk, nekā maksājumi, ko nāksies veikt, ja ceļojuma laikā gadās saslimt, gūt traumas vai iedzīvojoties citās nepatikšanās. Šajā rakstā apskatīšu tieši Compensa piedāvājumu, jo esmu to izmantojis, taču visdažādākās kompānijas piedāvā iegādāties apdrošināšanas polisi un katrs var izvēlēties sev pievilcīgāko variantu.