Svaigi spiestās sulas un kāpēc tās ir tik vērtīgas?

sulu spiedeIkviens noteikti zina, ka svaigi spiestas sulas ir labas mūsu veselībai. Tomēr ne visi, šķiet, ir informēti, kāpēc šīs sulas ir ik ļoti vērtīgas mūsu organismam. Bieži vien cilvēkiem ir dažādi stereotipi, ka šo sulu pagatavošana prasa daudz laika, ir dārgi un tiek atrast vēl simtiem citu iemeslu, kas attur cilvēkus no sulu pagatavošanas. Šajā rakstā mēģināsim lauzt šos stereotipus un pierādīt, ka šis process īstenībā ir ļoti vienkāršs un tas var kļūt par dzīvesveidu nevis pienākumu.

Svaigi spiestas sulas satur ļoti daudz antioksidantu, vitamīnu, dažādu minerālvielu, kā arī enzīmus un citas bioloģiski aktīvas vielas. Ja cilvēks no rīta tukšā dūšā iedzers veselu glāzi ar sulu, tad organisms nekavējoties uzsūks visas šīs labās vielas. Šāds dzēriens noteikti ļaus palīdzēt cilvēkam iesākt dienu enerģiski un tā arī pavadīt visu atlikušo dienu. Sulu dzeršana ir viens no iedarbīgākajiem veidiem, kā uzņemt visas nepieciešamās uzturvielas, kuras tik ļoti ir nepieciešamas mūsu šūnām. Savādākā veidā šādu apjomu ar uzturvielām ir diezgan grūti uzņemt.

Protams, Tu jau noteikti zini, bet nekad nenāk par sliktu atgādināt, ka svaigi spiestas sulas un tās, kas atrodas veikalu plauktos, ir divas dažādas lietas. Sulas, kas atrodas veikalu plauktos, parasti ir pasterizētas, tāpēc vairs nesatur tik vērtīgos enzīmus. Ja vēlies atbrīvoties no toksīniem, kā arī uzlabot savu imūnistēmu, stiprinot to, noteikti iekļauj savā ēdienkartē svaigi spiestas sulas vairākas reizes nedēļā. Tie cilvēki, kuri iegādājas sulu spiedes, bieži vien sūdzas, ka šis process ir ļoti sarežģīts, jo no dārzeņiem un augļiem pāri paliek ļoti liels daudzums biezumu. Šos biezumus ir iespējams pievienot dažādām zupām, gatavot pastēti, kā arī citus gardumus, tāpēc noteikti šos biezumus nevajadzētu izmest.

Tiek uzskatīts, ka vislielāko daudzumu hlorofilu un olbaltumvielu satur tieši zaļo dārzeņu sulas. Šādas sulas palīdz paaugstināt organisma sāmainumu un piegādā šūnām ūdeni. Protams, zaļā krāsa un smarža var mulsināt, tomēr nevajadzētu no tā baidīties. Ja vēlies, vari arī sajaukt zaļos dārzeņus, piemēram, ar ābolu sulu, tādā veidā šo sulu padarot saldāku. Savukārt, ja sula šķiet pārāk koncentrēta, Tu noteikti vari to atšķaidīt arī ar dzeramo ūdeni. Pēc laika, kad būsi iepraktizējies sulu spiešanā, vari pievienot sulai gan nātres, gan pienenes, gan arī citas dabas veltes, kuras spēs uzlabot Tavu vispārējo labsajūtu.

Ja esi iesācējs sulu spiešanā un tikai nesen esi ticis pie sulu spiedes, tad nevajadzētu pārlieku eksperimentēt. Jau vēlāk, kad būsi iepraktizējies, varēsi pievienot sulai arī hlorellas pulveri, kas piešķirs sulai skaisti zaļu krāsu.

Noteikti dari visu, lai sulu dzeršana kļūtu nevis par pienākumu, bet gan par dzīvesveidu gan Tev, gan Taviem tuviniekiem. Piemēram, no sākuma vari apņemties, ka divas reizes nedēļā izspiedīsi sulas glāzi. Kad sajutīsi, ka sulas būtiski uzlabo labsajūtu, noteikti vēlēsies šīs sulas spiest vēl un vēl, tāpēc noteikti paturi prātā labās sajūtas, ko sniedz šīs sulas, lai varētu tās atcerēties brīžos, kad uznāks slinkums un negribēsies celties, lai dotos pie sulu spiedes. Svaigas sulas ir lielisks vitamīnu avots, kuru būs grūti atrast kaut kur citur. Noteikti iekļauj šādas sulas savā ēdienkartē, jo tā ir lieliska iespēja, kā stiprināt savu imūnsistēmu, ka arī uzlabot labsajūtu.

Leave your comment